Kvalifikációs WODok:

QWOD 1:
Find your 1RM Snatch
Time cap: 3 min

1 min rest between QWOD 1 and QWOD 2

QWOD 2:
10 Box jump over 50/60 cm
5 Clean & STOH
10 BJO
5 Clean & STOH
10 BJO
5 Clean & STOH
10 BJO
5 Clean & STOH
10 BJO
In the remaining time: AMRAP Clean & STOH
Time cap: 7 min
Weights: W: 40-45-50-55-60
M: 60-70-80-90-100

QWOD 3:
3 min AMRAP:
3 Pull up
3 Burpee
6 Pull up
3 Burpee
9 Pull up
3 burpee

2 min rest between QWOD 3 and QWOD 4

QWOD 4:
For time:
80 DU
20 DL
40 Cal row
20 Hang clean
20 HSPU
20 Back squat
10 Bar MU
Time cap: 10 min
Weights:
Deadlift: 80/130
Hang clean/Back squat: 45/70

 

QWOD Video 1-2:

QWOD Video 3-4:

Kvalifikációs WOD leírása:

Videózási szabályok:
a videón jól láthatóan be kell mutatni a használt eszközöket, egy időmérő eszköznek jól láthatóan látszódnia kell a felvételen, a versenyző és a használt eszközök a felvétel egész ideje alatt kell, hogy látszódjanak. A videót fel kell tölteni valamelyik videó megosztó portálra majd a verseny honlapján bejelentkezve a megfelelő helyre belinkelni, az elért eredményeket rögzíteni.

QWOD 1-2 leírás:
A QWOD 1 feladatban 3 perc áll rendelkezésre, hogy megtaláld az 1 ismétléses maxodat szakítás gyakorlatból. A 3 perc alatt bármennyit lehet próbálkozni. Az első súlyt még a feladat megkezdése előtt össze lehet rakni.

A QWOD 1 és a QWOD 2 gyakorlatok között 1 perc pihenőidő van.

A QWOD 2 feladatban 7 perc áll rendelkezésre, hogy a lehető legtöbb ismétlést elérd 10 doboz átugrás majd 5 felvétel és fej fölé juttatás gyakorlatokból 5 kör utáni AMRAP-ban, úgy hogy a súly növekszik az 5. körig. A feladat során egy rúd használható és a versenyző feladata a súlyok felpakolása. Az utolsó súlyon a fennmaradó időben folyamatosan lehet dolgozni az 5 ismétlésen felül a feladat végéig. Ha valaki nem képes valamelyik súlyt teljesíteni, akkor neki odáig tart a feladat, ha több ilyen ember is lesz és holtverseny alakul ki ugyanazon a súlyon, akkor azt vesszük figyelembe, hogy ki milyen hamar ért el az utolsó érvényes ismétlésig.

Standardek:
Snatch:
A mozdulat a földről indul, egy folyamatos mozdulattal kell a rudat a fej fölé juttatni, belenyomás nélkül. Bármilyen technika megengedett. A mozdulat tetején egy pillanatra uralni kell a rudat.

Box jump over:
A mozdulat elején páros lábbal elemelkedünk a talajról, majd vagy a dobozra ráérkezve aztán arról leugorva, vagy akár a dobozt rögtön átugorva a másik oldalon leérkezünk a talajra. A mozdulat közben a kezünk nem érhet a dobozhoz. Lokkolni a dobozon nem kell.

Clean&STOH:
A rudat a talajról bármilyen technikával felvesszük elülső rack pozícióba, majd onnan bármilyen technikával a fejünk fölé juttatjuk. A mozdulat tetején uraljuk a rudat. Ha valakinek ‘csak’ a fej felé juttatás része nem sikerül akkor elég csak azt megismételni front rack pozícióból, egyébként minden mozdulat a talajról indul újra.

QWOD 3-4:
A QWOD 3 feladatban 3 perc áll rendelkezésre, hogy a lehető legtöbb ismétlést elérj húzódzkodás és burpee gyakorlatokból. Mindkettő gyakorlat 3 ismétlésről indul aztán a húzódzkodás 3-asáv nő a burpee pedig mindig 3 marad. Vagyis: 3 PU-3 B , 6 PU-3 B , 9 PU-3 B …

A QWOD 3 és QWOD 4 feladatok között 2 perc pihenőidő van.

A QWOD 4 feladatot 10 perc áll rendelkezésre, hogy teljesítsd. A két különböző súlyra lehet 2 rudat használni. Ha nem bírod ennyi idő alatt befejezni akkor minden egyes bennmaradt ismétlést 1 másodpercként hozzá kell adni a 10 perchez, vagyis ha valakinek bent marad a 10 muscle up akkor 10’10 lesz az ideje. Ha van olyan aki azért nem tud tovább haladni mert nem tud egy bizonyos gyakorlatot megcsinálni akkor neki szintén a bennmaradt ismétléseket hozzá kell adni a 10 perchez. Ha több olyan is lesz aki ugyan azon a ponton áll meg akkor az utolsó teljesített ismétlés idejét vesszük figyelembe.

Standardek:
Pull up:
Alsó pozícióban könyék kiakasztott állapotban van, felső pozícióban pedig áll a rúd fölé kerül. Bármilyen technika megengedett.

Burpee:
Alsó pozícióban a mellkas érinti a talajt, felső pozícióban a test merőleges a talajra, térd-csípő lokkol, a két láb elemelkedik a talajról, a két kéz tapsol a fej felett vagy mögött.

Deadlift:
A mozdulat a földről indul majd a test teljes kiegyenesedésével végződik, felső pozícióban térd-csípő nyújtva, alsó pozícióban pattintani nem lehet. Sumo felhúzás nem megengedett.

Hang clean:
A mozdulatban a rudat ölből kell elülső rack pozícióba juttatni úgy, hogy lefele nem mehet a rúd a térd vonalától lejjebb. A mozdulat tetején pedig térd-csípő kiegyenesedik. Bármilyen technika lehetséges.

HSPU:
A mozdulat alsó pozíciójában a fejtető érint a talajt, a felső pozícióban a könyék-csípő kiegyenesedik, a sarok hozzáér (kötelezően) a falhoz, de más nem. Bármilyen technika lehetséges.

Back squat:
A gyakorlathoz nem lehet állványt használni, a földről kell bármilyen technikával a tarkóra juttatni. Alsó pozícióban csípő a térd vonala alá érkezik, felső pozícióban térd-csípő kiegyenesedik.

Bar muscle up:
Az alsó pozícióban könyék nyújtva, felső pozícióban szintén a könyék kiakasztott állapotba kerül, bármilyen technika megengedett, a nem túl szép ‘felkapaszkodós’ muscle up-okat is megadjuk ha megvan az alsó és felső sztandard pont.

 

 


Verseny Wodok!

WOD 1

Wod 2

 

 

 

 

 

Támogatók:

Hedo vitaflex CrossFit Gemmeopolis     pillecukor_logo    DCC_logo    conceptlogo    WODevents-280x195iwod logo final     logo     Adobe Photoshop PDF    Biotech    Bbraun    norestday    csili